Referinte
spatii publice - Spitalul Militar Timisoara

Spitalul Militar Timișoara este un obiectiv cu grad de dificultate ridicat, cu cerințe speciale. Fiind o clădire istorică, finalizată în 1757 din cărămida arsă, iniţial având numai parterul şi subsolul, etajul fiind construit ulterior, este cea mai întinsă clădire istorică din Timişoara.

Complexitatea fațadelor cu elemente decorative ce se desfășoară pe forme curbe a necesitat echipe cu grad înalt de calificare, o abordare și organizare de șantier diferită de lucrările uzuale, materiale speciale pentru zidării cu umiditate ridicată, un timp de execuție mai îndelungat. S-a executat: reabilitarea fațadelor, atât în exteriorul clădirii cât și în curțile interioare, cu păstrarea detaliilor originale; înlocuirea tâmplăriei din lemn triplu stratificat; execuție lucrări de reabilitare a acoperișului, atât recondiționarea șarpantei din lemn cât și înlocuirea completă a învelitorii din țiglă.

Acest obiectiv poate fi considerat o carte de vizita pentru serviciile noastre. Lucrările executate au fost de reparații și restaurare a fațadelor, acoperișuri cu învelitoare, restaurare elemente decorative.

– REABILITARE ȘARPANTĂ + ÎNVELITOARE ȚIGLĂ – 10.000 mp;
– REABILITARE FAȚADE CLĂDIRE ISTORICĂ ( TENCUIALĂ DE ASANARE, VOPSTITORII…) – 12.800 mp;
– REFACERE PROFILE EXTERIOARE TENCUITE (ANCADRAMENTE, ASIZE) – 9.000 ml;
– TÂMPLĂRIE LEMN STRATIFICAT CU GEAM TERMOPAN – 1100 mp;
– ELEMENTE DE TINICHIGERIE (GLAFURI, JGHEABURI, BURLANE) – 3.000 ml.